+38 (04744) 3-44-41 , +38 (067) 934-29-28
Меню
Остання редакція: 07 березня 2024

Гостьове заняття від фахівця з обліку і оподаткування

28 лютого 2024 року для здобувачів освітньо-професійної програми «Облік і оподаткування» було проведено гостьове практичне заняття доцента кафедри обліку і оподаткування Олени Матрос з залученням спеціаліста з багаторічним досвідом з обліку і оподаткування - Людмили Бень, яка наразі займає посаду секретаря Дмитрушківської сільської ради. На занятті присутніми були завідувач кафедри обліку і оподаткування, професор Людмила Мельник, професор Тамара Кучеренко, доцент Галина Аніщенко. 

Тема заходу: "Система електронного адміністрування ПДВ", обрана в рамках вивчення освітніх компонент "Облік і звітність в оподаткуванні", "Оподаткування юридичних та фізичних осіб".

Гостьове заняття  було проведено з використанням електронного середовища Medoc. Навчальний матеріал засвоювався здобувачами на практиці за принципом практично-графічного запам’ятовування, що сприяє формуванню необхідних фахових компетентностей для майбутньої професійної діяльності за обраною спеціальністю здобувачів вищої освіти.

Під час заняття здобувачі вищої освіти отримали надзвичайно цікаву, вичерпну та корисну інформацію про практику електроннгого адміністрування ПДВ в програмному продукті Medoc  та в альтернативному державному продукті "Електронний кабінет платника податків".  Враховуючи 10 річний стаж практичної роботи Людмили Бень - спеціаліст  розповіла про практичні проблеми еклектроннгого адміністрування ПДВ.

Спікер активно залучала  здобувачів до жвавого обговорення проблемних питань з обраної  тематики. По закінченню заняття, науково-педагогічні працівники та здобувачі вищої освіти відзначили прогресивний, інноваційний формат проведення гостьового заняття.

Матрос Олена, доцент кафедри обліку і оподаткування

Останні новини

Секційне засідання Всеукраїнської студентської наукової конференціїЧитати повністю

Секційне засідання Всеукраїнської студентської наукової конференції

25 квітня 2024 року на кафедрі обліку і оподаткування відбулася Всеукраїнська студентська наукова конференція, приурочена 160-річчю від дня народження видатного науковця у галузі біологічних наук, професора Йосипа Конрадовича Пачоського.

Читати повністю

Нові цілі – Нове навчання – Новий розвитокЧитати повністю

Нові цілі – Нове навчання – Новий розвиток

Завідувач кафедри обліку і оподаткування Людмила Мельник та доцент Галина Аніщенко взяли участь у програмі віртуальної мобільності на тему «Найкращі практики ЄС-Україна щодо досягнення ЦСР в рамках реалізації проєкту Жана Моне Еразмус (101085395 – Targets – Erasmus-JMO-2022-HEI-TCH-RSCH EU), організованого кафедрою бухгалтерського обліку і оподаткування Сумського державного університету.

Читати повністю

"Вчинення насильства: чинники, наслідки, відповідальність"Читати повністю

"Вчинення насильства: чинники, наслідки, відповідальність"

На кафедрі обліку і оподаткування Уманського НУС 2 квітнія 2024 року кураторами академічних груп було проведено спільну позапланову виховну годину серед студентів спеціальності 071 «Облік і оподаткування» щодо дотримання Правил внутрішнього розпорядку в студентських гуртожитках УНУС та поведінки під час виникнення конфліктних ситуацій при спілкуванні серед здобувачів освіти закладу, а також розглянули тему: «Вчинення насильства: чинники, наслідки, відповідальність».

Читати повністю

Всі новини