+38 (04744) 3-44-41 , +38 (067) 934-29-28
Меню
Остання редакція: 11 червня 2024

Подорож до тропічного лісу


11 червня 2024 року студенти 11-о та 21-о групи відвідали унікальне місце рідного університету – теплично-оранжерейний комплекс. Усі присутні мали унікальну змогу перенестись до жарких субтропіків та доторкнутись до екзотики в рідному закладі.

Мушмула Японська, фінікові пальми, дерева хурми, інжиру, гранату, оліандру, лавру, фейхоа, виткі рослини ківі, бамбукові зарості, – це не весь перелік екзотичних рослин, які ростуть в університетській оранжереї. На власні очі можна було спостерігати як квітнуть дерева гранату та фейхоа, ростуть молоді плоди мумшули, хурми , інжиру та ківі, як виглядають молоді паростки бамбуку.

Також екскурсія була продовжена в історичній частині оранжерейного комплексу, де в умовах тропічного клімату ростуть його окраси – пальми, які були придбані та висаджені ще графом С. Потоцьким.


Такі відвідини є особливими, бо ніде більше не можна побачити процес росту, розвитку і плодоношення екзотичних рослин, відчути умови субтропічного клімату та доторкнутись до багатої історії Уманського національного університету садівництва.

Ольга Ратушна та Галина Аніщенко – куратори 11-о та 21-о груп