+38 (04744) 3-44-41 , +38 (067) 934-29-28
Меню
Остання редакція: 20 жовтня 2022

Науково-практичний семінар «Облік результатів виконання кошторису бюджетних установ: реалії сьогодення»

19 жовтня 2022 року кафедрою обліку і оподаткування проведено науково-практичний семінар: «Облік результатів виконання кошторису бюджетних установ: реалії сьогодення». Учасниками семінару стали викладачі та студенти кафедри обліку і оподаткування, а також запрошені фахівці: Начальник фінансового управління Паланської сільської ради Роман Силка та Головний бухгалтер фінансового управління Паланської сільської ради Любов Ушакова. Зважаючи на військовий стан, обговорення відбулося у дистанційному форматі на платформі Zoom.

Основним завданням суб'єктів господарювання бюджетної сфери є задоволення соціальних, культурних та інших потреб суспільства. Діяльність цих установ фінансується за рахунок коштів державного та місцевих бюджетів, на безповоротній основі. Тому питання ефективного управління рухом бюджетних коштів та майна, придбаного за їхній рахунок є актуальним, особливо в сучасних умовах.

Роман Силка детально пояснив особливості формування кошторису бюджетних установ в період військового часу, виділив основні принципи та порядок фінансування бюджетних установ, а також детально проаналізував нормативно-правове регулювання формування кошторису бюджетних установ.

Любов Ушакова в своїй доповіді висвітлила специфічні особливості бухгалтерського обліку в державному секторі, зокрема детально зупинилася на відповідність обліку і звітності.

З заключним словом до учасників науково-практичного семінару звернулась завідувач кафедри обліку і оподаткування, професор Людмила Мельник, відмітивши актуальність обговорених питань та висловила подяку всім учасникам за їх увагу та зацікавленість!

Кафедра обліку і оподаткування!