+38 (04744) 3-44-41 , +38 (067) 934-29-28
Меню
Остання редакція: 22 вересня 2020

Нормативно-правове забезпечення організації навчального процесу

 22 вересня 2020 року для студентів першого курсу освітніх ступенів «бакалавр» та «молодший бакалавр» спеціальності 071 «Облік і оподаткування» було проведено виховну годину, яка присвячена ознайомленню здобувачів освіти із нормативною базою Уманського національного університету садівництва. Куратором 11-о, 12-о та 11мб-о груп Олегом Поліщуком було поінформовано студентську молодь про систему вищої освіти в Україні, основними положеннями Закону України «Про вищу освіту» та ознайомлено із нормативною базою університету щодо освітнього процесу та рядом інших документів.

Студенти змогли зрозуміти основні принципи регламентації навчального процесу: порядок поточного-модульного та підсумкового оцінювання знань студентів; організацію й порядок проведення поточно-модульного та підсумкового контролів; особливостями навчання на базі освітньої платформи Moodle Уманського НУС; Положення про рейтингове оцінювання наукової, громадської, спортивної та культурно-масової діяльності студентів; специфікою формування особистої освітньої траєкторії студентів через вибір навчальних дисциплін у межах відповідної освітньої програми, навчальних планів та іншими нормами.

Особливу увагу Олегом Поліщуком наголошено на функціонуванні в університеті системи запобігання та виявлення академічного плагіату серед здобувачів вищої освіти. Дотримання принципів академічної доброчесності є одним із головних обов’язків учасників освітнього процесу та основою для забезпечення належних результатів навчання. 

Зустріч проводилась в навчальній аудиторії № 267 на базі наукової лабораторії "Інформаційні технології в обліку і аудиті", що дозволило технічно забезпечити усім присутнім можливість ознайомитись із сайтом Уманського НУС та безпосередньо кафедри обліку і оподаткування.

Особливу увагу було акцентовано на необхідності проходження студентами анкетування, яке організовано відділом моніторингу якості освіти Уманського НУС, з метою удосконалення рівня організації та якості проведення освітнього процесу в університеті.

 

Галина Аніщенко, доцент кафедри обліку і оподаткування