+38 (04744) 3-44-41 , +38 (067) 934-29-28
Меню
Остання редакція: 29 вересня 2024

Посвята першокурсників до 180-річчя Уманського НУС

 Бібліотеки – це скарбниці всіх багатств людського духу (Г. Лейбніц)

Початок нового 2024-2025 начального року для студентів 11-о групи Уманського національного університету є визначним і знаковим, оскільки саме цього року славетному закладу вищої освіти виповнюється 180 років. 

27 вересня 2024 року в Уманському національному університеті садівництва відбулася урочиста посвята студентів першого курсу всіх спеціальностей, серед яких і студенти нашої кафедри "Облік і оподаткування".

Ровесницею навчального закладу є його наукова бібліотека, надбання якої у 1859 році (разом із Головним училищем садівництва) було переведено з м. Одеси до м. Умані.

Співробітники бібліотеки Уманського національного університету садівництва привітно зустріли студентів 11-о групи і провели надзвичайно цікаву подорож. Наталія Романецька, бібліотекар І категорії, ознайомила студентів з правилами користування науковою бібліотекою та формами бібліотечного обслуговування.

Відвідувачі бібліотеки університету можуть отримати консультаційну допомогу в пошуках джерел інформації за конкретною тематикою. У студентів Уманського НУС є можливість поринути у світ художньої літератури, яку містить бібліотечний фонд. Тарас Шевченко досить влучно висловився про те, що «...дивною і ненатуральною здається людина, яка існує без книги». 

Студенти відвідали затишні читальні зали та оцінили переваги атмосфери, яка сприяє отриманню задоволення від художнього читання та надихає до наукових і творчих звершень.    

Надзвичайно цікавою була екскурсія музеєм цінних і рідкісних видань бібліотеки, яку провела студентам Наталія Михайлова, провідний бібліотекар. Екскурсанти з цікавістю слухали історію створення бібліотеки та накопичення в ній цінних і рідкісних видань, які у важкі часи для України доводилося переховувати в надійному місці, щоб сучасні студенти мали можливість ознайомитися з оригінальними надбаннями.

Студенти-першокурсники щиро вдячні всім співробітникам бібліотеки Уманського НУС за надання надзвичайно цікавої і необхідної пізнавальної інформації.

Наталія Оляднічук, доцент кафедри обліку і оподаткування