+38 (04744) 3-44-41 , +38 (067) 934-29-28
Меню
Остання редакція: 31 травня 2024

ХIX Міжнародна науково-практична конференціяї «Аспекти стабільного розвитку економіки»

Науково-педагогічні працівники кафедри обліку і оподаткування Уманського НУС 27 травня 2024 року взяли участь у засіданні ХIX Міжнародної науково-практичної конференції «Аспекти стабільного розвитку економіки».
На засіданні науково-практичної конференції кафедру представляла кандидат економічних наук, викладач-стажист Людмила КРАЧОК з доповіддю: «The Accounting and Analytical Aspects of Sustainable Production», яка супроводжувалася цікавою, змістовною і послідовною презентацією у вигляді слайдів.

Доповідач акцентувала увагу на основних питаннях щодо забезпечення відповідності господарської діяльності світовим правилам і принципам. Важливого значення набуває адаптація національної економіки до умов сталого розвитку. В умовах адаптації сучасних вимог господарювання до міжнародних норм, концепція збалансованого розвитку вимагає глибоких структурних змін в управлінні та нових напрямів роботи в різних сферах діяльності. Важливим є перехід в управлінні підприємством з короткострокових цілей, побудованих на бізнес-інтересах власників, до стратегічних, заснованих на мінімізації негативних впливів на природу та суспільство. При цьому ключовим є надання достовірної, розширеної та оперативної інформації для внутрішніх і зовнішніх користувачів для вимірювання ефективності діяльності підприємства та визначення подальшої політики його функціонування.

З метою адаптації підприємств до роботи на засадах сталості доцільно змінити підходи до формування управлінського обліку, завданнями якого стає: 

прийняття інвестиційних рішень, націлених на розширене відтворення; 

управління підприємством, спрямоване на ефективне та ощадне використання виробничих ресурсів; забезпечення користувачів актуальною інформацією, необхідною для прийняття обґрунтованих рішень в умовах невизначеності.

Розширене обліково-аналітичне забезпечення стає невід’ємною частиною у процесі стратегічного планування, бюджетування та прогнозування майбутньої діяльності, гарантуючи низку переваг, які можуть бути пов’язані між собою і взаємно підсилювати один одного.
Отже, в умовах сьогодення управління діяльністю суб’єктів господарювання безпосередньо залежить від обліково-інформаційного забезпечення, яке з одного боку, повинне допомагати приймати зважені тактичні рішення в оперативному режимі, а з іншого – формувати та коригувати стратегії розвитку підприємства у відповідності до сучасних глобальних вимог.

Тематика доповіді є досить актуальною сьогодні, тому викликала неабиякий інтерес в учасників конференції та спонукала до дискусії.