+38 (04744) 3-44-41 , +38 (067) 934-29-28
Меню
Остання редакція: 13 серпня 2020

Шановні абітурієнти, кафедра обліку і оподаткування запрошує Вас обрати спеціальність "Облік і оподаткування".

      13 червня 2020 року стартувала подача електронних заяв на вступ до закладів вищої освіти через персональні електронні кабінети. Шановні абітурієнти, кафедра обліку і оподаткування запрошує Вас обрати спеціальність 071 «Облік і оподаткування».

Нині без фахівця з питань бухгалтерського обліку, оподаткування не можуть обійтись на жодному підприємстві, установі чи організації. Таких фахівців також потребують як суб’єкти державного сектору, так і приватні структури.

Податківець – це знавець податкового законодавства та радник платника податків щодо наповнення бюджету. Кваліфікований бухгалтер – це незамінний працівник на підприємстві і найшанованіша людина. Аудитор – це професійний бухгалтер, який підтвердив свою кваліфікаційну придатність та отримав право на здійснення перевірок фінансового стану суб’єктів діяльності для засвідчення достовірності показників їх фінансової звітності та відповідності вимогам національних чи міжнародних стандартів фінансової звітності. Також аудитор здійснює консультування з питань бухгалтерського обліку, складання звітності, сплати податків до бюджету та інших видів економіко-правового забезпечення господарської діяльності.

Робота за фахом передбачає не виконавство, а контроль та організацію обліково-технологічних процесів, формування фінансової й податкової звітності. Бухгалтер, податківець чи аудитор стоять на варті законності та правильності здійснення економічних процесів на усіх рівнях управління та є гарантом дотримання платіжної дисципліни і збереження фінансових ресурсів суб’єктів діяльності. Важливість сфери бухгалтерського обліку обумовлює необхідність та особливе значення спеціальності для управління економіки. Завдяки своїй значимості та універсальності бухгалтерський облік стає мовою бізнесу.

Здобувши освіту за спеціальністю «Облік і оподаткування» можна працевлаштуватись у різних сферах: установах та організаціях державного сектору, фінансово-кредитних установах, приватних структурах різних галузей економіки країни, започаткувати власний бізнес; працювати на посадах обліковця, бухгалтера чи головного бухгалтера, податкового інспектора, аудитора, ріелтора, ревізора, економіста, фінансиста, банківського працівника, експерта чи радника з економічних питань, фінансового аналітика.

Шановні абітурієнти, пам’ятаймо, що від правильного вибору майбутньої професії  залежить Ваше майбутнє! Освіта за фахом з обліку і оподаткування – це основа добробуту, успіх, престиж та фінансова стабільність.

 Колектив кафедри обліку і оподаткування