+38 (04744) 3-44-41 , +38 (067) 934-29-28
Меню
Остання редакція: 27 жовтня 2023

Науково-практичний семінар "Сторінки історії бухгалтерського обліку"

Виникнення і розвиток бухгалтерського обліку є невід’ємною складовою частиною всієї історії людського суспільства. Облік завжди допомагав утримувати порядок.  Більшість істориків виникнення обліку пов’язують з появою облікових регістрів. Але були часи коли реєстрація фактів господарського життя була не потрібна, коли всі дані про господарство могли вільно вміститися в голові однієї людини.

Викладачі кафедри обліку і оподаткування 25 жовтня 2023  року разом зі студентами та представниками виробництва зустрілись за круглим столом і розглянули питання, що стосуються сторінок історії бухгалтерського обліку. Знання історії обліку необхідне для розуміння його сучасного стану та оцінки можливих напрямків розвитку. Історична еволюція бухгалтерського обліку розглядається не заради її самої, а для полегшення розуміння сучасного і оцінки майбутнього.

За круглим столом виступили студенти 11-о групи з презентаціями «Бухгалтерські книги середньовіччя» та «Історія розвитку обчислювальної техніки», доцент кафедри обліку і оподаткування Крочак О.І. – «Початок виникнення бухгалтерії» та головний бухгалтер КСП «Родниківка» Харченко О.І. з інформацією про сучасний порядок обліку у підприємстві. 

 

Актуальність даної теми була підтверджена виступами та жвавим обговоренням учасниками круглого стола. 

Оксана Крочак, доцент кафедри обліку і оподаткування