+38 (04744) 3-44-41
Меню
Остання редакція: 20 листопада 2021

Науково-практичний семінар «Сучасні можливості обліку і оподаткування в умовах діджиталізації»

18 листопада 2021 року на кафедрі обліку і оподаткування проведено науково-практичний семінар «Сучасні можливості обліку і оподаткування в умовах діджиталізації».

Захід такого формату - це нагода для наукової дискусії між науковцями, практиками та студентами щодо нагальних проблем, які виникають в період цифрової трансформації.

Зміни які сьогодні відбуваються у зв’язку з карантинними обмеженнями, диктують свої правила і зрозуміло, що без використання сучасних цифрових інструментів суб’єкти господарювання можуть втратити свої позиції на ринку. Саме тому діджиталізація є порятунком для майбутнього українського бізнесу.

З привітальним словом до учасників науково-практичного семінару звернулась завідувач кафедри обліку і оподаткування, професор Людмила Мельник. Вона відмітила, що цифрові технології є важливим етапом розвитку суспільства, тому здобувачі вищої освіти, які прагнуть стати фахівцями в сфері обліку і оподаткування мають обов’язково володіти навичками з цифрових технологій, що надасть їм можливість бути затребуваними на ринку праці. З метою підвищення професійної компетентності майбутніх випускників і проводяться подібні семінари.

До участі у професійній дискусії були запрошені викладачі, студенти та висококваліфіковані фахівці своєї справи.

Живе обговорення та зацікавленість присутніх викликала доповідь Олександра Сапатири  - інженера з програмного забезпечення комп'ютерів в Сервісному центрі по обслуговуванню РРО: ТОВ "БУГ". Він ознайомив присутніх із важливими аспектами законодавчих змін, а саме хто, де і при яких умовах застосовує Реєстратори розрахункових операцій, типові помилки та штрафи, які виникають в практиці суб’єктів господарювання. Адже останні зміни, які відбулися у Законі України "Про застосування РРО у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг" вплинуть на порядок обліку усіх суб’єктів господарювання.

Найбільш діджиталізований і перспективний в українській практиці є банківський сектор. Він тісно пов'язаний із роботою підприємств усіх видів й організаційних форм власності.

Олександр Котляренко, керуючий відділенням № 1 «Пумб» в м. Умань (Перший український міжнародний банк), пропонує власникам бізнесу переглянути підхід до забезпечення необхідними технічними й іншими засобами для їх повноцінної роботи, адже вони є лідерами в упровадженні діджиталізації послуг. Однією із переваг є те, що клієнти Першого Українського Міжнародного банку (ПУМБ) тепер можуть встановити новий інноваційний платіжний термінал, який об'єднав в одному пристрої функціонал POS-терміналу, касового апарату і принтера чеків. Тобто, пристрій працює як мобільна Каса, підтримує функцію ведення клієнтської бази, надає можливість відстежувати аналітику продажів і контролювати роботу продавців, що суттєво спростить процес взаєморозрахунків з клієнтами, ведення обліку товарів і реєстрацію продажів на фіскальних серверах ДПС.

Ми щиро дякуємо всім колегам, які підтримують наші заходи, а також всім учасникам за їх увагу та зацікавленість!

Кафедра обліку і оподаткування