+38 (04744) 3-44-41 , +38 (067) 934-29-28
Меню
Остання редакція: 24 березня 2023

Гостьова лекція – активний метод навчання сучасного рівня освіти

Вже доброю традицією у закладах вищої освіти стало проведення гостьових лекцій. Цей вид діяльності сприяє налагодженню співробітництва між закладами та комунікації науковців, студентів та викладачів. На засадах міжвузівської співпраці кафедри обліку і оподаткування Уманського національного університету садівництва та кафедри обліку і оподаткування та маркетингу Мукачівського державного університету 23 березня 2023 року було проведено гостьову онлайн лекцію на тему: «Мова комунікацій та діловий протокол у бізнес середовищі», доповідач Joseph Welsh, executive director of the Lehigh Valley Justice Institute, Pennsylvania, USA. Викладачі кафедри обліку і оподаткування Уманського НУС та здобувачі спеціальності 071 «Облік і оподаткування» відгукнулися на пропозицію та активно долучилися до онлайн лекції.

Гостьову лекцію проведено з використання платформи Zoom. Наявний матеріал доповнювався цікавою, змістовною мультимедійною презентацією. Лекція була насиченою та викликала жвавий інтерес у слухачів. Високий професіоналізм, педагогічна майстерність, компетентність і активність лектора (Joseph Welsh), викликали позитивні враження, зацікавленість, відповідну розумову й поведінкову реакцію присутніх.

Слухачі мали змогу задати питання, висловити свої думки, отримати відповіді, а також лаконічні, змістовні висновки. Активність здобувачів вищої освіти, їхня зацікавленість у таких зустрічах мотивує колектив кафедри обліку і оподаткування Уманського НУС продовжувати практику проведення таких лекцій в Уманському НУС та відвідування таких гостьових лекцій в інших ЗВО.

 

доцент кафедри обліку і оподаткування,

Олег ПОЛІЩУК