+38 (04744) 3-44-41
Меню
Остання редакція: 12 листопада 2022

Круглий стіл «Облік – мова бізнесу»

10 листопада 2022 року на кафедрі обліку і оподаткування Уманського НУС відбувся четвертий круглий стіл  «Облік – мова бізнесу» із залученням представників бізнесу, бюджетних установ, бухгалтерів-практиків, освітян із Заходу, Центру та Півдня України. На засіданні були присутні студенти двох університетів Черкащини, які здобувають освіту за спеціальністю 071 Облік і оподаткування: Уманського національного університету садівництва та Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького.

На порядку денному було обговорено проблеми взаємодії сфери управління, бізнесу та освіти задля підготовки фахівців; визначено якості сучасного бухгалтера та проблеми розвитку професії в сучасних умовах; проаналізовано сферу зайнятості для бухгалтерів; визначено напрями удосконалення освітніх програм підготовки здобувачів та наголошено на необхідності аспектів саморозвитку.

Он-лайн зустріч відбувається в особливий день – Міжнародний день бухгалтера – в який уся світова спільнота відзначає фахівців, від котрих залежить  документообіг на підприємствах, ведення обліку та контроль діяльності, складання та подання звітності. Професія бухгалтера і податківця – інтелектуальна, економічно необхідна та незамінна. Бухгалтерія як сфера зайнятості – універсальна, легко трансформуючись, вона проникає в усі галузі та сфери життя. На перспективу вона визначатиме вектори розвитку суспільства, адже головним продуктом праці бухгалтера є інформація, що стає Важливим елементом для майбутніх трансформацій.

З підведенням підсумків до усіх учасників круглого столу звернулась завідувач кафедри обліку і оподаткування Уманського національного університету садівництва, доктор економічних наук, професор Людмила МЕЛЬНИК.

За результатами зустрічі було напрацьовано напрями та конкретні кроки з удосконалення програм підготовки майбутніх випускників.

Сподіваємося на продовження співпраці. 

 

 

Модератор заходу – Аніщенко Галина,

доцент кафедри обліку і оподаткування