+38 (04744) 3-44-41 , +38 (067) 934-29-28
Меню
Остання редакція: 16 листопада 2022

Психоемоційний стан та його регуляція

Чергова зустріч із практичним психологом університету Валентиною Мазуренко зі студентами першого курсу факультету економіки і підприємництва, як завжди, була цікава і корисна, адже стресові умови, страх та тривога можуть негативно впливати на якість життя, здоров’я та самопочуття. Усі негативи повинні своєчасно діагностуватись та коригуватись.

На початку зустрічі було проведено тестування усіх учасників он-лайн зустрічі, а вже потім слухачам було запропоновано пройти декілька тестувань з метою визначення рівня стресу за різними ознаками та методиками. Учасники підрахували бали за відповідями на запитання та змогли оцінити свій стан. За фактичним рівнем показників лектором було описано психологічний стан рівень реакції на стресові фактори та вказано заходи впливу для кожної групи респондентів за діапазоном набраних балів.

Запропоновано заходи задля їх компенсації. Було продемонстровано вправи, які сприяють психоемоційному розвантаженню.


Дуже важливо, щоб кожен контролював свій власний психологічний спокій та комфорт, підтримував рівні й спокійні відносини та емоції, які ми відчуваємо та переживаємо; вчився відчувати радість життя, від кожної її хвилинки. Це потрібно для того, щоб були сили рухатись далі, планувати, діяти, досягати нових вершин, розвиватися, ставати більш ефективними, зростати цікавою особистістю. Вже сьогодні ми закладаємо власне майбутнє.

Доречність теми зустрічі обумовлена необхідністю психологічної підтримки студентської молоді, яка нині навчається у досить складних умовах військового стану.

Куратор 11-о та 11 мб-о груп, доцент Галина Аніщенко