+38 (04744) 3-44-41 , +38 (067) 934-29-28
Меню
Остання редакція: 18 жовтня 2023

Облікові аспекти оподаткування: реформування та впровадження

На кафедрі обліку і оподаткування 18 жовтня 2023 р. було проведено науково-дискусійний семінар «Облікові аспекти оподаткування: реформування та впровадження».

Сьогодні податкове середовище, у якому знаходяться вітчизняні підприємства, характеризується невизначеністю, яка спричинена постійними змінами законодавства. Для сучасного бізнесу все більшої актуальності набирають розроблення та впровадження механізму оптимізації оподаткування та налагодження партнерських відносин із Державною податковою службою України.


Було проведено науково-дослідну роботу з розробки рекомендацій щодо оптимізації податкового навантаження та доходів діяльності ФОП Литвиненко Олени Миколаївни. Для даного ФОПа найбільш правильним рішенням для оптимізації податкового навантаження є впровадження системи стратегічного податкового планування, яке здійснюється з метою мінімізації податкових втрат за певним податком чи всіх податків, збільшення можливостей розвитку підприємницької діяльності в майбутньому, оптимізації податкових платежів.
З метою удосконалення облікового процесу та покращення системи оподаткування даному ФОПу доцільно було б запровадити автоматизацію деяких облікових ділянок.

Як варіант можна застосовувати розробку від ТОВ «Агріаналітика» онлайн програми бухгалтерського обліку «AGRI:Бухгалтерія», зокрема окремі модулі, що будуть стосуватись бізнес-планування, заробітної плати, кадрового обліку, податкового обліку тощо. Також з метою удосконалення доцільно використовувати програму «M.E.Doc» – поширене українське програмне забезпечення для подання звітності до контролюючих органів та обміну документами між контрагентами в електронному вигляді.

Олег Поліщук, Олена Матрос