+38 (04744) 3-44-41 , +38 (067) 934-29-28
Меню
Остання редакція: 10 листопада 2023

V круглий стіл «Облік – мова бізнесу»

10.11.2023 року на кафедрі обліку і оподаткування Уманського НУС відбулося засідання V круглого столу  «Облік – мова бізнесу» із залученням бухгалтерів-практиків комерційних та бюджетних установ, академічної спільноти та здобувачів з провідних закладів вищої освіти які здобувають освіту за спеціальністю 071 Облік і оподаткування: Уманського національного університету садівництва, Державного біотехнологічного університету, Миколаївського національного аграрного університету та Білоцерківського національного аграрного університету.

На зустрічі піднімались питання: діджиталізація обліку – напрями професійного розвитку майбутніх фахівців; стан та проблеми застосування програмних продуктів у професійній діяльності; практичні аспекти саморозвитку фахівця: трансформація місії бухгалтера; удосконалення освітніх програм підготовки щодо підвищення технологічної обізнаності майбутніх випускників.

Он-лайн зустріч відбулась у Міжнародний день бухгалтера – день, який відзначає фахівців, хто організовує інформаційні потоки на підприємстві, відповідає за податки і звітність, контролює законність операцій на підприємстві, відповідальний за податки. Ця професія – інтелектуальна, потребує спеціальних знань та умінь, а також сучасних технологій.

З вітальним словом до усіх присутніх звернулась Людмила МЕЛЬНИК – завідувач кафедри обліку і оподаткування Уманського національного університету садівництва, професор та Станіслав ВАСИЛІШИН – доктор економічних наук, доцент, професор кафедри обліку, аудиту та оподаткування Державного біотехнологічного університету, директор Інституту обліку і фінансів НААН.

                                           

Доповідачами стали:

– РОМАНОВА Інна– директор відділення Черкаське № 53 АТ КБ «ПриватБанк»;

– ЧУПРИНА Яна – фахівець з персоналу ТОВ «СІЛЬПО-ФУД»;

– ГРАБОВА Олена – головний спеціаліст відділу економічного розвитку інфраструктури та ЖКГ Уманської РДА;

– ЛИСЕНКО Олександр – головний бухгалтер ТОВ «Уманський гран кар'єр»;

– БУРАХІН Сергій – головний бухгалтер Дослідної станції помології імені Льва Платоновича Симиренка Інституту садівництва Національної академії аграрних наук України.

В обговоренні проблем діджиталізації в обліку та вдосконалення освітніх програм підготовки фахівців у плані підвищення технологічної обізнаності майбутніх випускників взяли участь:

– ВАСИЛІШИН Станіслав – доктор економічних наук, доцент, професор кафедри обліку, аудиту та оподаткування Державного біотехнологічного університету, директор Інституту обліку і фінансів НААН

– ДУБІНІНА Марина – завідувач кафедри обліку і оподаткування Миколаївського національного аграрного університету, доктор економічних наук, професор;

– СВИНОУС Іван – доктор економічних наук, професор кафедри обліку і оподаткування Білоцерківського національного аграрного університету;

– ЗУБКО Анастасія – керівник відділу продаж ТОВ «Корпорація ПРОМСТАН» м. Миколаїв, власниця інтернет магазину «Агролис»;

– БУЖАН Ілона – здобувач вищої освіти спеціальності 071 «Облік і оподаткування».

З підведенням підсумків до усіх учасників круглого столу звернулась завідувач кафедри обліку і оподаткування Уманського національного університету садівництва, доктор економічних наук, професор Людмили МЕЛЬНИК. Результатом є напрацьовані напрями удосконалення освітніх компонент, що сприяють розширенню навчальних платформ та спеціалізованих програм для аграрних підприємств, які можна застосовувати у навчальному процесі.

Сподіваємося на продовження співпраці. 

 

 Людмила Мельник

професор кафедри обліку і оподаткування

Аніщенко Галина,

доцент кафедри обліку і оподаткування