+38 (04744) 3-44-41 , +38 (067) 934-29-28
Меню
Остання редакція: 30 листопада 2023

Участь у науковому тренінгу!

Протягом 06-11 листопада 2023 р. викладачі кафедри обліку і оподаткування Уманського НУС долучилися до Всеукраїнського наукового тренінгу «Облік, оподаткування та аудит: нові реалії та виклики часу», організованого кафедрою обліку та оподаткування економічного факультету Національного університету біоресурсів і природокористування України.

Відповідно до програми тренінгу було проведено 6 тематичних науково-практичних семінари із залученням науковців та практиків у сфері обліку і оподаткування. Спікери піднімали досить актуальні питання, які стосувались: новацій у державному регулюванні бухгалтерського обліку та аудиторської діяльності в Україні, застосування інструментів міжнародного корпоративного оподаткування, застосування МСФЗ 202, публічних закупівель в умовах воєнного стану, цифровізації облікового забезпечення управління бізнесом.

З вітальним словом до учасників Всеукраїнського наукового тренінгу звернулися Діброва А.Д. – декан економічного факультету, д.е.н., професор і Литвиненко В.С. – в.о. завідувача кафедри обліку та оподаткування, к.е.н., доцент.

06.11.2023р. Державне регулювання бухгалтерського обліку та аудиторської діяльності в Україні (доповідачі: Гапоненко Л.В. – директор Департаменту методології бухгалтерського обліку та нормативного забезпечення аудиторської діяльності Міністерства фінансів України; Гаєвський О.О. – заступник завідувача відділу контролю - інспектор Інспекції із забезпечення якості Органу суспільного нагляду за аудиторською діяльністю, здобувач PhD).

07.11.2023р. Інструменти міжнародного корпоративного оподаткування: трансфертне ціноутворення та правила контрольованих іноземних компаній (доповідачі: Шеремета В. П. - директор компанії ТОВ «Шеремета і партнери»; Трохимець Б.В. – молодший юрист практики податків, трансакційного та міжнародного оподаткування Адвокатського об'єднання «Арцінгер», здобувач PhD).

08.11.2023р. Новації в аудиторській діяльності та банківських установах (доповідачі: Венгер А.М. – бізнестренер та консультант з питань податкового тагосподарського права ТОВ «Тренінговоконсалтингова компанія «Азимут», здобувач PhD; Савченко О.І. – начальник відділу розвитку бізнесу центральної регіональної дирекції АТ «ОТР Bank», м. Київ, Україна).

09.11.2023р. МСФЗ 2023: особливості застосування в умовах ризиків (доповідачі: Гуцаленко Л.В., професор кафедри обліку та оподаткування НУБіП України, д.е.н., професор; Венгер А.М. – бізнестренер та консультант з питань податкового та господарського права ТОВ «Тренінговоконсалтингова компанія «Азимут», здобувач PhD).

10.11.2023р. Публічні закупівлі та проблеми мотивації в умовах воєнного стану (доповідачі: Боярова О.А. – доцент кафедри обліку та оподаткування, к.е.н., доцент, начальник відділу державних закупівель НУБіП України; Шмаргун В.М. – професор кафедри психології НУБіП України, д. психол. н., професор).

11.11.2023р. Цифровізація облікового забезпечення управління бізнесом (доповідач Литвиненко В.С. – в.о. завідувача кафедри обліку та оподаткування НУБіП України, к.е.н., доцент).

Підвели підсумки тренінгу, дискусії та вручили сертифікати Діброва А.Д. – декан економічного факультету, д.е.н., професор і Литвиненко В.С. – в.о. завідувача кафедри обліку та оподаткування, к.е.н., доцент.

Викладачі кафедри обліку і оподаткування вдячні організаторам тренінгу за розширення професійного кругозору та пізнання новацій в обліку, аудиті та оподаткуванні. 

 

Галина Аніщенко, Наталія Оляднічук, Оксана Крочак та Людмила Крачок