+38 (04744) 3-44-41 , +38 (067) 934-29-28
Меню
Остання редакція: 13 жовтня 2020

Гостьова лекція «Переваги та недоліки спеціальних податкових режимів»

На кафедрі обліку і оподаткування Уманського НУС 12 жовтня 2020 року відбулася гостьова лекція за участі фізичної особи-підприємця Гурелі Івана Володимировича на тему:  «Переваги та недоліки спеціальних податкових режимів» для студентів 21мб-о, 11- ко та 11 -мо груп.

На лекції слухачі дізналися про переваги спрощеної системи оподаткування. Як зазначив спікер, найголовнішою перевагою спрощеної системи оподаткування є спеціальний порядок обліку, що звільняє суб’єктів господарювання від сплати багатьох податків, зборів і внесків до фондів соціального страхування, дає можливість істотно знизити трудомісткість обліково-аналітичних процедур, дозволяє зменшити ризик податкових помилок і відповідних штрафних санкцій. Серед недоліків перебування на спрощеній системі оподаткування: часті зміни правил (підприємці завжди сприймають їх негативно); неспроможність виконання законів України на місцевому рівні;  розпорошеність відповідальності за підтримку малого та середнього підприємництва;  складні процедури приватизації землі;  висока вартість започаткування нового бізнесу; обмеженість доступу до кредитних та інших фінансових ресурсів через занадто високі відсоткові ставки.

Серед слухачів лекції спостерігалась неабияка зацікавленість, про що свідчила жвава дискусія та значна кількість запитань до запрошеного гостя. На всі запитання було дано цікаві та ґрунтовні відповіді.

Олена Матрос, доцент кафедри обліку і оподаткування