+38 (04744) 3-44-41
Меню
Остання редакція: 03 квітня 2019

"Чорний козак" в Уманському НУС

 02 квітня 2019 року у рамках загально університетського заходу студенти 11-о групи спеціальності «Облік і оподаткування» відвідали актову залу Уманського НУС, де відбувався гуртовий показ кінострічки «Чорний козак». Фільм-фентезі повідав глядачам цікаву і захоплюючу історію наших земляків за доби козацтва. Зйомки проводились за мотивами казки про Чорного козака, Ганну Шулячку і страшне закляття уманчанина Олександра Власюка, відомого під псевдонімом Сашко Лірник.

Під час живого спілкування з автором сценарію і режисером Владиславом Чабанюком та директором проекту, режисером монтажу й оператором Миколою Куликом студентська молодь дізналась про зародження та втілення у життя ідеї створення кінороботи українською народною кіностудією аматорського кіно «Мальва». Чимало цікавих фактів оповів пан Владислав та пан Микола про місце зйомок – Державний історико-культурний заповідник «Трипільська культура» (с. Легедзине Тальнівського району, що на Черкащині, 30 км від Уманського НУС)  та Національний музей народної архітектури і побуту України, про чималий гурт творчих людей, які були готові безкоштовно працювати над фільмом.

Перегляд кінострічки відкрив завісу до осягнення таємниці етнічного коду справжніх українців.

Ідея фільму – глибока – любов до своєї рідної землі, бережне ставлення до своєї власної історії, а мета заходу – благородна – зібрані вдячними глядачами кошти спрямовуються на допомогу пораненим бійцям-учасникам АТО.

 

 

Куратор 11-о групи, кандидат

економічних наук, доцент

кафедри обліку і оподаткування

Галина Аніщенко