+38 (04744) 3-44-41
Меню
Остання редакція: 29 травня 2018

Нацбанк скасував реєстрацію WebMoney.UA

Національний банк України скасував реєстрацію внутрішньодержавної системи розрахунків “WebMoney.UA”.

Відповідне рішення прийнято у зв’язку із застосуванням персональних спеціальних обмежувальних заходів (санкцій) до платіжної організації внутрішньодержавної системи розрахунків “WebMoney.UA” (Дочірнього підприємства “Фінансова компанія “ЕлМІ”) згідно з рішенням Ради національної безпеки і оборони України від 02.05.2018 р. “Про застосування та скасування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)”, введеним в дію Указом Президента від 14.05.2018 р. № 126/2018. 

Окрім скасування реєстрації “WebMoney.UA”, з огляду на застосовані РНБО санкції Національний банк України також ухвалив рішення про:

  1. відкликання (анулювання) ліцензії на переказ коштів у національній валюті без відкриття рахунків, виданої ДП “ФУ “ВМ-Фактор”;
  2. скасування реєстрації ДП “ФУ “ВМ-Фактор” як учасника платіжних систем;
  3. скасування реєстрації учасників внутрішньодержавної системи розрахунків “WebMoney.UA”;
  4. скасування реєстрації ТОВ “Пеймастер” як оператора послуг платіжної інфраструктури.

Про це йдеться у рішенні Комітету з питань нагляду та регулювання діяльності банків, нагляду (оверсайту) платіжних систем НБУ від 25.05.2018 р. № 136.

 

Довідково: Правила внутрішньодержавної системи розрахунків “WebMoney.UA” передбачали розрахунки виключно за фінансові інструменти.

За підсумками 2017 року частка “WebMoney.UA” на ринку внутрішньодержавних переказів, здійснених з використанням платіжних систем (крім СЕП та карткових платіжних систем), становила 0,2%, за підсумками першого кварталу 2018 року – 0,08%. 

Джерело:
Нацiональний банк України