+38 (04744) 3-44-41
Меню
Остання редакція: 09 листопада 2018

«Мова ділової людини»!

У рамках декадника кафедри обліку і оподаткування «Облік – мова бізнесу», присвяченого святкуванню Міжнародного дня бухгалтера, 08 листопада 2018 року відбувся відкритий виховний захід на тему: «Мова ділової людини». Зустріч відбулась саме напередодні святкування Дня української писемності та мови, який відзначають 09 листопада.

Під час презентацій доповідачем Галиною Аніщенко було акцентовано на тому, що знання української мови, вірне її вживання – є індикатором освітнього рівня. Бездоганне володіння державною мовою є обов’язковим, що закріплено на найвищому законодавчому рівні. Українська – це мова актів, роботи, діловодства, документації тощо. Завдяки мовленнєвій культурі ділова людини здатна з легкістю долати перешкоди, досягати домовленостей, вміє доводити і переконувати, пояснювати і об’єднувати спільноту.

Студенти дізнались про цікаві факти, сучасну українську мову з рубрик «Українська у цифрах», «Словотвір», «Вірний переклад», «Коректне слововживання», «Поради щодо поліпшення мовного етикету», «Мовні новації». На останок усім присутнім був продемонстрований вірш «Українська мова» (сл. Володимира Самійленка) у виконанні Катерини Мирон [1].

 

 Джерело:

1) https://www.youtube.com/watch?v=1uYxd1WJu1k

 

 

Галина Аніщенко, доцент

кафедри обліку і оподаткування