+38 (04744) 3-44-41
Меню
Остання редакція: 15 вересня 2016

Фінансова підтримка фермерських господарств

Уряд прийняв постанову від 08.08.16 р. № 609 "Про внесення змін до Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для надання підтримки фермерським господарствам".

Уряд поліпшив механізм використання коштів, спрямованих на фінансову підтримку фермерських господарств - переможців конкурсу.
Зокрема, удосконалюється процедура проведення відбору переможців конкурсу; збільшується гранична сума фінансової підтримки фермерських господарств на поворотній основі до 500 тис. грн.
Також розширюється коло напрямів надання фінансової підтримки та встановлюються пріоритети, за якими буде надаватись перевага при визначенні переможців конкурсного відбору (членство у сільськогосподарському обслуговуючому кооперативі; провадження діяльності з вирощування та розведення великої рогатої худоби; обробіток земельних ділянок площею не більше 500 га; закладення молодих плодово-ягідних та виноградних насаджень; перехід до виробництва органічної продукції (сировини). Суб'єктам господарювання, а це 38 850 фермерських господарств, пропонується здійснення діяльності в прозорому нормативно-правовому полі, удосконалення процедури отримання державної підтримки.
Прийняття та реалізація постанови дасть можливість ефективніше використовувати кошти Державного бюджету України та залучити фермерські господарства до реалізації державної політики з розвитку агропромислового комплексу країни, що забезпечить комплексний підхід до забезпечення продовольчої безпеки країни. Строк дії постанови не обмежується і набирає чинності з дня набрання чинності регуляторного акта.

Джерело: https://uteka.ua/ua/publication/Otnositelno-finansovoj-podderzhki-fermerskix-xozyajstv