+38 (04744) 3-44-41 , +38 (067) 934-29-28
Меню
Остання редакція: 28 листопада 2017

Розпочато акредитаційну експертизу підготовки магістрів зі спеціальності "Облік і оподаткування"

З метою проведення акредитаційної експертизи підготовки магістрів за освітньо-професійною програмою «Облік і оподаткування» в Уманському національному університеті садівництва та на виконання наказу Міністерства освіти і науки України від 21 листопада 2017 р. № 249-л «Про проведення акредитаційної експертизи» 28 листопада 2017 р. розпочала свою роботу експертна комісія у складі:

голова комісії:  Остап’юк Наталія Анатоліївна – професор кафедри обліку і оподаткування Державного вищого навчального закладу «Київський національний економічний університет імені Вадима Гетьмана», доктор економічних наук, професор; 

член комісії: – Брадул Олександр Михайлович – професор кафедри обліку, оподаткування, публічного управління та адміністрування Державного вищого навчального закладу «Криворізький національний університет», доктор економічних наук, професор. 

Під час експертизи 28 листопада 2017 р. були перевірені показники успішності магістрів за освітньо-професійною програмою «Облік і оподаткування». Для оцінки якості підготовки магістрів з обліку і оподаткування експертною комісією була проведена комплексна перевірка залишкових знань студентів останнього курсу денної форми навчання. Контрольні заміри залишкових знань проводили з використанням пакетів комплексних контрольних робіт (ККР) з дисциплін всіх циклів підготовки, розроблених викладачами Уманського НУС. Кожний пакет ККР складається із 150 тестових завдань для перевірки знань, що формують компетентності, зазначені в освітньо-професійній програмі, відповідно до діючих вимог та затверджені в установленому порядку.

Контрольні заміри залишкових знань студентів 62-ом групи з обов’язкових дисциплін

За результатами контрольних замірів залишкових знань з обов’язкових дисциплін циклу професійно-орієнтованої гуманітарної та соціально-економічної підготовки абсолютна успішність студентів склала 100 %, якість успішності – 56,8 %. За результатами замірів залишкових знань з дисциплін циклу професійної та практичної підготовки абсолютна успішність склала 100%, а якість успішності – 56,3%.

В цілому за результатами виконання комплексних контрольних робіт абсолютна успішність студентів освітньо-професійної програми «Облік і оподаткування» склала 100%, а якість успішності – 56,3%. 

Відвідування комісією лекційного заняття доцента Панкратової Л.А. "Облік у банках"

Комісія ретельно перевірила навчально-методичне забезпечення кафедри обліку і оподаткування. З кожної дисципліни навчального плану освітньо-професійної програми «Облік і оподаткування» на кафедрах розроблено навчально-методичні комплекси з дисциплін, що забезпечують його виконання. Значна увага приділяється індивідуальній роботі зі студентами, для стимулювання якої розроблені відповідні методичні рекомендації і вказівки щодо виконання ситуаційних задач, індивідуальних завдань, застосування інтерактивних методів навчання тощо. Завдання щодо індивідуалізації навчання вирішується також шляхом написання студентами рефератів, звітів, виконання індивідуальних завдань під час практик, в процесі підготовки та захисту курсових робіт тощо. 

Робота комісії триватиме до 30 листопада 2017 р. включно.

Олена Матрос, доцент кафедри обліку і оподаткування