+38 (04744) 3-44-41 , +38 (067) 934-29-28
Меню
Остання редакція: 18 березня 2019

Віртуальна екскурсія вулицями рідного міста

Доцентом кафедри Ольгою Ратушною на кафедрі обліку і оподаткування Уманського НУС було проведено виховну годину приурочену дням визволення м. Умані від німецько-фашистських загарбників.

З 1 серпня 1941року по 10 березня 1944 року м. Умань перебувало в окупації. Віртуальна екскурсія вулицями Європейською та Небесної Сотні, головних вулиць міста, ознайомила з знаковими подіями, які відбувались в будівлях під час німецької окупації: шталаг № 349 на території військової частини, Чортківська трагедія в Тюремному замку, єврейське гетто на території міського ринку, уманські ревіри та братські могили, діяльність Уманського театру, візит А. Гітлера та Б. Муссоліні тощо.

Уманський театр (нині будинок культури ім.. Смолича)

Готель «Регіна» (нині зруйнований та спалений будинок)

Візит А. Гітлера та Б. Муссоліні

5 березня 1944 року війська 2-го Українського фронту в дуже складних умовах розпочали Умансько-Ботошанську наступальну операцію. На підступах до міста відбувались запеклі бої радянських частин з окупантами. 10 березня 1944 року воїни Червоної армії повністю оволоділи містом. Багато мужніх воїнів загинули в боях і знайшли свій вічний спочинок в братській могилі біля Обеліску слави. Студенти з цікавістю слухали доповідача та виявили бажання відвідати пішу екскурсію вулицями міста.

Ольга Ратушна, доцент кафедри обліку і оподаткування