+38 (04744) 3-44-41 , +38 (067) 934-29-28
Меню
Остання редакція: 11 березня 2018

#НАШАШКОЛАНАШАСПРАВА конкурс для школярів

Країна: Україна;

 Дедлайн: 31.03.2018

Тип гранту: Social contest;

 Веб-сайт: goethe.de

Область наук: Социальные проекты;

 

Ви хочете також мати голос під час прийняття важливих рішень у Вашій школі? Ви хочете мати зручний куточок, де можна відпочити під час шкільної перерви? Ви хочете перетворити шкільне подвір’ї на сад чи розпочати сортувати сміття у класних кімнатах? Словом, брати безпосередньо участь у житті Вашої школи?  
 
Тоді до справи – перетворіть свою школу на експериментальну лабораторію! Беріть активну участь: створіть команду та поміркуйте, як ви б хотіли змінити вашу школу та освітнє середовище на краще. Розробіть спільно проектну ідею та втіліть її у життя. Поділіться своїми ідеями та здобутками з нами та отримайте чудові призи!

До участі в конкурсі запрошуємо групи школярів (від 3 осіб). Проект можна реалізувати як ініціативу школярів з покращення шкільних класів, шкільного двору чи парку поблизу школи, а також можливі інші ідеї, наприклад, створення учнівського самоврядування.
Щоб взяти участь у конкурсі, необхідно подати проект з детальним описом його впровадження. Оцінюватимуться такі критерії, як особиста ініціатива, організаторський талант, проектна та командна робота, а також сталий добробут для усього суспільства завдяки проектним напрацюванням. Важливі етапи проектної роботи: ідея, інформаційний пошук, концепція, розподіл обов’язків в команді, оцінка, втілення, результати, самостійна оцінка проекту.
Проявіть активність та дозвольте навколишньому середовищу отримати користь від вашої креативності та завзяття!

Команда школярів з найкращим проектом отримає цінні призи! Крім того, учнів запросять до Києва.
Три найкращих набори проектних ідей представлять у червні на національному Освітньому конгресі та опублікують на вебсторінці Goethe-Institut в Україні, як переконливі приклади активної участі школярів.

  • Команда школярів має складатися мінімум з 3 осіб. Вчителі не мають активної ролі у проекті. Мова йде виключно про залучення та активну роботу над проектом команди школярів.
  • Команда школярів може складатися з учнів будь-якого року навчання (також будь-якого класу чи дисципліни) – головна передумова – щоб частина групи вивчала німецьку мову. До участі у конкурсі запрошуємо учнів, які на кінцевий термін подання проекту навчатимуться максимум в 10 класі загальноосвітньої чи прирівняної до неї школи (гімназія, ліцей, коледж і т.д.).Команда учнів має розробити проект з покращення шкільних класів, шкільного двору чи парку поблизу школи та подати на розгляд проектну документацію німецькою мовою. Вітаються також інші проектні ідеї, наприклад, створення учнівського самоврядування. Під час написання проектної документації німецькою Ви можете звертатися за допомогою до Вашого вчителя німецької мови. Якщо для втілення Вашого проету знадобляться додаткові витрати (напр., придбання рослин, тощо), чекаємо від Вас також детальний кошторис витрат. Якщо Ви не встигаєте по часу до завершення конкурсу втілити Ваш проект у життя, тоді опишіть усі заплановані етапи впровадження проекту.

    ПРОЕКТ повинен
  • сприяти покращенню та / чи створенню кращих умов Вашого середовища (клас, школа, місцевість)
  • бути реальним / таким, який можна реалізувати та служити добробуту усього суспільства 
  • сприяти сталому розвитку класу / школи / місцевості чи району
  • бути дружнім до довкілля
  • бути схваленим керівництвом школи
  • мати інновативний характер
  • відображати чітку самоорганізованість учнів
  • бути самостійно реалізованим командою учнів. Участь в проекті дорослих / вчителів / батьків має, якщо навіть і бути, то лише мінімальною
  • слугувати «прикладом належної практики» також для інших груп учнів. Найкращі набори проектної документації після завершення конкурсу будуть опубліковані на вебсторінці Goethe-Institut в Україні! 
  • ДОКУМЕНТАЦІЯ повинна
  • бути написана німецькою мовою
  • бути складена за зразком оформлення документації (вихідне становище, ідеї та цілі, документація проведення, представлення результатів). Увага: Проекти розроблені за іншою схемою не розглядатимуться!
  • містити ілюстраційні матеріали, що включають в себе фотографії, плакати тощо до проектної роботи чи результатів проекту (у вигляді вкладеного файлу, CD- чи DVD-диску українською чи німецькою мовою)

  • Строки проведення конкурсу:
    Початком конкурсу вважається день оприлюднення цієї заявки на участь. Свої результати Ви можете надсилати до 31 березня 2018 року.

Джерело: https://www.science-community.org/uk/node/189003